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Hi Annie, 
 
We previously provided the below e-mail advice with regard to determining whether to 
treat the designation by a partnership (“PRS”) of a partnership representative (“PR”) for 
a taxable year (“TY”) as in effect, and, if it is, identifying the address to be used to mail 
the copy of the notice of administrative proceeding (“NAP”) for PR.  You followed up 
with some additional information and a few additional questions. 
 
Facts 
We understand that (1) you have been in communication with PR through a 
representative duly authorized to represent PR in connection with PR’s role as PRS 
(“POA”), (2) you previously mailed the copy of the NAP for PR to the PRS street 
address in the United States (“U.S. address”) provided by PRS for PR in connection 
with the designation of PR as PRS partnership representative, and it was not returned 
as undeliverable, and (3) neither PR nor POA has requested that a copy of the NAP 
sent to PR be sent to PR’s address in the foreign country (“FC”).  
 
Issues 
You have asked: 

1. Given that the original Letter 5893-A was sent to PRS’s U.S. address, should a copy of 

the Letter 5893-A be sent to the address in FC that is reflected on PR’s most recently 

filed and properly processed Federal tax return and accordingly in the Service’s records 

as PR’s last known address? 

2. Following up on the advice in response to Question 2 in the previous advice, how does a 

partnership subject to the centralized partnership audit regime enacted by the Bipartisan 

Budget Act of 2015, Public Law 114-74 (BBA), or a partnership representative of such a 

partnership, currently give a clear and concise notification of a different address?  

Summary of Conclusions 
Based on the analysis below: 

1. The original Letter 5893-A would have been sufficient if sent to the address in FC that is 

reflected on PR’s most recently filed and properly processed Federal tax return and 
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accordingly in the Service’s records as PR’s last known address. Although the mailing of 

the original Letter 5893-A to the U.S. address provided for PR may have been sufficient, 

we recommend, out of an abundance of caution, confirming with PR the appropriate 

address to use for correspondence with the PR. 

2. The Form 8822 or Form 8822-A, as applicable, may be used by PR and/or PRS to give 

clear and concise notification of a different address. 

Analysis 
1. Given that the original Letter 5893-A was sent to PRS’s U.S. address, should a copy of 

the Letter 5893-A be sent to the address in FC that is reflected on PR’s most recently 

filed and properly processed Federal tax return and accordingly in the Service’s records 

as PR’s last known address? 

The previous advice answered the question, “what address should be used to mail the 
copy of the NAP for the TY to PR?”  The advice referred to mailing the “the copy of the 
NAP for TY to PR” to distinguish it from the copy of the NAP required to be sent to PRS. 
The previous advice indicated that, under Treas. Reg. §301.6231-1(c), the NAP would 
be sufficient if mailed to the address in FC that is reflected on PR’s most recently filed 
and properly processed Federal tax return and accordingly in the Service’s records as 
PR’s last known address.  We understand that the Letter 5893 is used for NAPs sent to 
partnerships and the Letter 5893-A is used for NAPs to partnership representatives. 
Accordingly, the reference to mailing the “copy of the NAP … to PR” was to mailing the 
original Letter 5893-A to PR’s last known address, not a second copy. Based on the 
facts as we understood them in the previous advice, there was no need for a second 
copy of the Letter 5893-A to be mailed. 
 
We now understand, however, that the original Letter 5893-A was mailed to PRS’s U.S. 
address, rather than PR’s last known address. Treas. Reg. §301.6231-1(c) only 
indicates that the Letter 5893-A would be sufficient if mailed to PR’s last known address 
and does not indicate that it would not be sufficient if mailed to the U.S. address 
provided by PRS for PR in connection with the designation of PR as PRS partnership 
representative. Accordingly, the mailing of the original Letter 5893-A to the U.S. address 
provided for PR may have been sufficient. In fact, we understand that the original Letter 
5893-A was not returned as undeliverable and that you have been in contact with PR, 
and PR has not provided an alternative address for the purpose of mailing a copy of the 
Letter 5893-A. Accordingly, the procedures in IRM 4.31.9.8.1(3) for mailing a copy to an 
address of convenience do not clearly apply. Nevertheless, we recommend, out of an 
abundance of caution, that you contact PR and request that PR confirm the appropriate 
address to use for correspondence. If PR were to provide written confirmation that 
PRS’s U.S. address should be used for PRS-related correspondence, using such 
address would be sufficient, and no second copy of the Letter 5893-A would need to be 
mailed. If PR were to provide an address of convenience, it could be used to mail a 
second copy of the Letter 5893-A and future correspondence to PR. 
 

2. Following up on the advice in response to Question 2 in the previous advice, how does a 

partnership subject to the centralized partnership audit regime enacted by the Bipartisan 

Budget Act of 2015, Public Law 114-74 (BBA), or a partnership representative of such a 

partnership currently give a clear and concise notification of a different address?  
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Treas. Reg. §301.6212-2(a) refers to procedures setting forth what constitutes clear and 
concise notification of a different address. Section 5.04 of Revenue Procedure 2010-16 
sets forth procedures and indicates that Form 8822 can be used to provide clear and 
concise notification of a change of address. Although section 6.01 indicates that it does 
not apply to the notice requirements under sections 6221 through 6234, it is clear from 
the publication date of the revenue procedure and the scope of the reference that its 
limitation relates to those sections as in effect before amendment by BBA. The 
instructions to Form 8822, Change of Address, indicate that it can be used to change a 
home mailing address. The instructions to Form 8822-B, Change of Address or 
Responsible Party – Business, provide that it can be used to change a business mailing 
address, business location, or the identity of your responsible party. Accordingly, an 
individual partnership representative, like PR, could file Form 8822 to provide clear and 
concise notification of a different address from their last known address. And a 
partnership, like PRS, could file Form 8822-B to provide clear and concise notification of 
an address for the partnership different from their last known address. 
 
------------------- 
----------- 
------------- 
---------------- 
-------------------- 
 
 
 
 

 

 


